Fortsätt till huvudinnehåll

Funderingar kring vår resa

På torsdagen ska vi fara till Frankrike till Valters familjs hus utanför Nice. Vi har aldrig flygit eller varit utomlands med Molly så det ska bli riktigt intressant och se hur det ska gå.

Först och främst funderar jag hur flyget ska gå. Molly är en väldig energisk liten tös som vägrar sitta still mer en två sekunder, så lite små stressad är jag för vet inte hur hon skall klara i 3,5 timmar att sitta. Jag har köpt lite nya böcker åt henne, sen tar jag nog med lite leksaker, kanske lite kritor och pappaer, måste säkert också ladda ner något från netflix, majskrokar, lite middag måste jag också ta med. Men jag är lite rädd att hon tröttnar på allt de efter fem minuter och vill gå omkring på upptäcksfärd. Men men jag jag hoppas att jag bara stressar i onödan. om vi har tur så somnar hon snällt i flyget. (För vi far nämligen så att hon inte får sova så lång dagssömn.)
Sen när vi kommer hem så kommer vi på kvällen när Molly borde somna och jag vet inte alls om hon somnar i min eller Valters famn, jag är lite rädd för att hon inte gör de och flyget landar i finland 23.55.
Men tyvär är det här sånt jag inte kan styra och ställa, utan man måste bara se hur det går och gå efter det. Är bara ganska svårt när man är en sån som vill veta hur allt blir före det händer.

Sen hur mycket kläder och leksaker måste man ha med sig?? Där borde vara ganska varmt så mestadels tror jag Molly går klädd i kläning eller shorts. Men man måste ju ha varma kläder med om det skulle bli lite kallare, och inte vet jag hur kallt där sedan blir på kvällarna... Okej det som är bra att det finns tvättmaskin i huset, så man måste ändå inte ta med sig så mycket reservkläder, man kan ändå tvätta om det skulle bli akut.
Men sen leksaker, hur mycket såna måste man ha med sig? Dockan måste vi i alla fall ha med och lite böcker, och sedan finns de säkert kökssaker Molly kan leka med, lite badleksaker måste jag säkert ta med när den finns en liten babysimmbasäng där som Molly säkert andvänder om det är varmt, men räcker det eller måste jag ta ännu mera med?

Men fast jag har massor funderingar och lite små stress så ser jag nog jättemycket fram imot att få komma bort lite, är flera år sen jag har varit utomlands senast. Och Valter förklarar hela tiden hur underbart deras hus är. Så jag tror allt kommer lösa sig och vi kommer ha det jätteskönt och mysigt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommaren i bilder

Nu är jag tillbaks!

Det blev visst en liten oplanerad sommarpaus här, har inte riktigt haft tid att blogga när man farit från lande till lande och ibland hemma några dagar för att jobba och tvätta kläder.
Men nu är det slut på semstern för vår del, eller jag har först jobb nästa veckas onsdag, men inget mera lande blir de i år.

Det har varit en väldigt lyckad semester, lite fram och tillbaks har vi farit. Men har ändå inte varit så farligt. Tre veckor semester har jag haft från jobbet och de veckorna spenderades bara på landet, först på mitt lande och sedan på Valters lande och därimellan hemme några dagar på tumis med Molly medan Valter åkte till Pori Jazz.
Vi hade väldigt tur med värde måste jag säga, två eller tre dagar tror jag det har regnat, och nu den senaste veckan på Valters lande hade vi till och med hett i flera dagar. Hade packat helt för lite sommar kläder med, hade inte räknat med att det skulle bli sommar i år.
Men det var nog verkligen skönt med semester, i juni jobbade jag ganska mycket …

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!!
Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo.
Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går.
Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men ka…