Fortsätt till huvudinnehåll

Nu måste det göras något åt Mollys sovande!

Jag hade intens tänkt på det, utan det var min pappa som sa det igår att det ändrar till vintertid i slutet av nästa månad. Så det betyder att när Molly nu vaknar vid ungefär sex tiden, så kommer hon att vakna vid fem! Det vill jag verkligen inte, och jag vill nog annors också få henne att sova lite längre på nätterna.

Så nu ska jag hålla på lite att testa vad som kan hjälpa för att få henne att sova längre. Först och främst tänker jag börja försöka så hon bara sover två tupplurer per dag. Så jag måst hålla henne längre vaken än vad jag brukar. Idag har det faktist gått riktigt bra. Jag satt henne första gången och sova vid nie tiden, (en timme senare än normalt) och hon sov till ungefär halv elva. Andra gången jag satt henne och sova så var klockan ungefär halv tre, och jag hoppas att hon sku sova till fyra ( men hörde just något litet pip utifrån, men hoppas det bara var i sömnen). Sen tänker jag också försöka att inte sätta henne och sova före tidigaste lite före åtta.
Det kommer säkert bli ganska mycket gnäll och en trött Molly, men jag hoppas att det här skulle kunna göra att hon sover en timme till på morgonen. Nu när Valter också är hemma så kan vi turas om med att underhålla henne så hon inte är så gnällig, och det underlättar nog att vi är två som kan hjälpas åt.
Och idag har hon faktist inte varit så gnällig, inte i alla fall så gnällig som jag trodde hon sku vara. Så vi får hoppas att det här är en bra plan.

Sen tänkte jag också testa om det skulle fungera med att få bort ena nattmatningen. För har inte ännu heller fått henne sömnskolad, när hon har vaknat så tidigt på morgorna har jag inte riktigt haft orken. Men hon vaknar nuförtiden vid 2-4 tiden och då brukar jag ge lite mjölk och sen brukar hon vakna vid fem tiden, och oftas så somnar hon inte riktigt ordentligt om efter det, kan slummra till för några minuter men sen brukar hon vakna, eller om man har tur så sover hon kanske en halv timme. Men tänkte testa att om man slutar ge mjök åt henne när hon vaknar första gången, så kanske det också skulle funger att sen få henne att somna när hon vaknar för andra gången.
I natt testade jag det och det fungerade helt bra. Hon somnade nästan om direkt när hon vaknade vid halv tre tiden, måste bara sätta henne på rygg och så gav jag henne lite vatten och så somnade hon, Sen när hon vaknade vid fem tiden så gav jag mjölk åt henne och somnade om för kanske 10 minuter och så vaknade hon och var lite gnällig så jag tog henne till vår säng och hon somnade nästan direkt och sov till ungefär 20 över sex.

Så nu får vi hålla tummarna att det här kommer att göra så hon börjar sova lite längre på morgorna!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Imorgon börjar dagis

Imorgon ska Molly börja inskolningen på dagis. Spännande!! Har de senaste dagarna försökt sätta Mollys namn på alla hennes kläder och så har jag köpt det mesta hon behöver för dagis. Så känns som vi är redo. Jag har också berätta om dagis till Molly (vet inte om hon har förstått vad jag sakt), men har berättat att hon ska börja gå på dagis och att mamma och pappa inte kommer vara där men massor med andra barn och leksaker finns det. Hon kan i alla fall redan säga dagis, så de är ju alltid något, hehe. Molly älskar också sin nya bi-ryggsäck, hon vill gå med den på ryggen hela tiden. Så jag tycker i alla fall vi har förberätt oss för dagis så gott de går. Men vi får se hur det går, tror nog att Molly kommer stortrivas på dagis, hon tycker ändå massor om andra barn. Fast jag egentligen är ganska lugn med att hon börjar dagis och inte känner någon sparationsångest så finns det två saker jag lite småstressar över. Ett är lunchen, Molly är stor krångelpytts och äter väldigt få saker, men

Så blev det inte som vi hade planerat...

Det var ju meningen att jag ska börja jobba heltid nu i september, men de kommer tyvärr få vänta i en månad. Valter ska nämligen operera handen pånytt, och det betyder det att han inte alls kan ta hand om Molly. Molly börjar i och för sig på dagis nästa vecka, men jag kan tyvärr inte bara jobba morgonturer, så det kommer bli en månad med väldigt lite jobb. Några lördagar kommer jag måsta jobba och sen hoppas jag att jag kanske skulle få någo korta morgonturer någong. När jag sen är hemma nästan hela tiden så får Molly säkert börja ganska lugnt på dagis, de två första veckorna är de ju inskolning, men sen efter de får de säkert bli lite kortare dagar. För känns lite dumt att ha henne på dagis när man är hemma, men det är ju klart hon måste gå, man kan ju inte ha henne hemma juste efter hon har inskolas. Nåmen då kanske jag kan njuta lite av egentid, städa i fred och annat när Molly är på dagis. Jag bara hoppas att den här operationen skulle hjälpa Valters hand, men när inte läkarna

Lugn torsdag

Här har det varit en väldigt lugn torsdag nästan bara spenderat på soffan. Molly har nämligen blivit sjuk, hon har inte alls varit sig själv idag. Snoren bara rinner, ingen feber har hon haft, eller jag har bara mätt en gång men då hade hon under hennes normala temperatur. Men hon har varit riktigt trött och inte alls villa leka själv. Hela morgonen satt hon bara med mig på soffan, före klockan ens var 10 så hade vi ren hunnit läsa igenom alla hennes böcker två gånger och hunnit se på barnprogram. När man är sjuk tycker jag det är okej att få titta på tv. Efter att hon ätiti lite lunch så somnade hon på sängen, när hon var där med Valter, händer aldrig att hon bara somnar om hon påriktigt inte är sjuk. Så jag klädde på henne ytterkläderna och satt henne i vagnen 40 minuter tidigare än normalt, nästan tre timmar sov hon, vaknade några gånger när tutten föll, klockan två bestämmde jag mig för att väcka henne. Tänkte att fast hon är sjuk så kanske hon inte behöver sova mer än tre timmar